TERAPIA PRIN MIȘCARE

KINETOTERAPIA

Kinetoterapia este terapia prin mișcare ce ajută la recuperare în cazul afecțiunilor locomotorii, dar și în tratarea unor afecțiuni și tulburări ale organelor interne, boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice și chiar digestive.

Kinetoterapia se adresează sistemelor fiziologice și mecanice ale corpului și cuprinde servicii precum forță și condiționare, psihologie sportivă, reabilitare și exerciții de fitness și multe altele.

kinetoterapie-allurex-clinique-recuperare

OBIECTIV PRINCIPAL

Obiectivul principal al unui kinetoterapeut este să ajute pacientul să își îmbunătățească mobilitatea și condiția fizică și să aibă o viață funcțională și fără durere.

METODĂ PROFILACTICĂ

Kinetoterapia poate fi utilizată și ca metoda profilactică (tratament de prevenție), având ca scop menținerea sau creșterea nivelului funcțional, păstrarea stării optime de sănătate și prevenirea apariției unor afecțiuni.

TEHNICI ACTIVE

Tehnicile active în kinetoterapie sunt acele tehnici în care corpul pacientului este în mișcare, implicat activ în activitate, spre deosebire de fizioterapie, care folosește tehnici pasive (e.g. masaj, magnetoterapie, electroterapie).

PROGRAM PERSONALIZAT

Terapeuții Allurex Clinique vor concepe pentru dumneavoastră un program personalizat de exerciții, masaj terapeutic și gimnastică medicală pentru a vă îmbunătăți forța și rezistență musculară, mobilitatea și coordonarea.

Vă așteptăm la AllureX Clinique!

Recuperare individualizată, adaptată nevoilor dumneavoastră

KINETOTERAPIA PENTRU SENIORI

În cadrul centrului AllureX Clinique, punem accent pe îmbunătățirea calității vieții pacienților! Echipa noastră de specialiști în kinetoterapie este dedicată ajutării persoanelor de vârsta a treia să atingă obiectivele de sănătate și să se bucure de o viață activă și plină de vitalitate. 

Un program de recuperare corespunzător și personalizat conform nevoilor fiecărui pacient aduce beneficii multiple pacienților de vârsta a treia, printre care:

  • Reducerea riscului de osteoporoză
  • Corectarea poziției corpului
  • Îmbunătățirea vizibilă a mobilității articulare
  • Îmbunătățirea metabolismului și a circulației sanguine 

KINETOTERAPIA PENTRU BEBELUȘI ȘI COPII

Din primele zile ale vieţii copilului, mama trebuie să înţeleagă necesitatea mişcării şi dezvoltării fizice armonioase a copilului. Kinetoterapia pentru copii implică programe de exerciții fizice elaborate de specialiști, adaptate în funcție de vârsta și stadiul de dezvoltare al fiecărui copil. Fiind neinvazivă și accesibilă, kinetoterapia nu este rezervată doar copiilor cu probleme de sănătate, ci și celor sănătoși.

Prin începerea kinetoterapiei încă din stadiul de bebeluș, se pot obține beneficii precum îmbunătățirea mobilității și stabilității articulațiilor, a digestiei, circulației și respirației, precum și a tonusului muscular. Aceste stimulări motorii au un impact pozitiv și asupra dezvoltării psihice, ajutând copilul să se adapteze și să înfrunte provocările vieții.

TRATĂM O GAMĂ LARGĂ DE AFECȚIUNI!

Vă așteptăm la centrul de recuperare AllureX Clinique, unde veți beneficia de un program individualizat, adaptat nevoilor dumneavoastră!

DEFICIENȚE ALE MEMBRELOR
DEFICIENȚELE COLOANEI VERTEBRALE (CIFOZĂ, SCOLIOZĂ, LORDOZĂ)
AFECȚIUNI NEUROLOGICE (LOMBOSCIATICĂ, HERNIA DE DISC, ETC.)
DEFICIENȚE NUTRIȚIONALE ȘI TULBURĂRI DE DEZVOLTARE
PROBLEMELE EMOȚIONALE SAU DE ÎNVĂȚARE