Citeste mai mult...

Tipuri de tendinite

  • Tendinita lui Ahile

Tendonul lui Ahile este o bandă groasă de țesut care atașează călcâiul de mușchiul gambei. Acest tendon, care ajută o persoană să meargă, să alerge și să sară, suportă mult stres.

Din acest motiv, tendinita lui Ahile este o leziune sportivă frecventă. În plus, persoanele cu poliartrită reumatoidă prezintă un risc mai mare de tendinită lui Ahile.

  • Tendinita de supraspinos (mușchiul responsabil de ridicarea brațului)

În acest caz, tendonul din partea superioară a articulației umărului devine inflamat. Acest lucru provoacă durere la mișcarea brațului.

Dacă și alte tendoane din aceeași zonă sunt rănite, persoana poate avea o afecțiune numită sindromul manșetei rotatorilor.

  • Cotul jucătorului de tenis sau de golf

Epicondilita laterală, numită cotul tenismenului, provoacă durere atunci când o persoană își îndoaie încheietura spre exterior. Această durere poate radia în jos, spre încheietura mâinii.

Epicondilita medială, sau cotul jucătorului de golf, provoacă durere atunci când îndoiți încheietura mâinii spre interior. Durerea este mai acută atunci, când încercați să ridicați împotriva unei forțe.

  • Tenosinovita sau Tendinita de Quervain

Această formă de tendinită apare atunci când teaca care înconjoară tendoanele dintre degetul mare și încheietura mâinii devine inflamată. Învelișul tendonului se îngroașă și se umflă, apărând durerea la mișcarea degetului mare.

  • Tenosinovita stenozantă - Deget în resort sau blocat

Este o tulburare de la nivelul mâinii, când un deget se blochează în palmă. El se blochează într-o poziție îndoită deoarece teaca tendonului din palmă este îngroșată și inflamată. Acest lucru restricționează mișcarea tendonului, astfel încât acesta nu se poate mișca fără dureri. Când se dorește îndreptarea lui, este forțat și se aude o plesnitură care provoacă aceste dureri.

  • Tendinita încheieturii mâinii

Poate afecta pe oricine efectuează în mod repetat aceleași mișcări cu încheieturile mâinii. Este obișnuit la oamenii care scriu mult sau fac sporturi care le solicită încheietura, precum tenisul.

Descrise simptomatic prin dureri la mișcare și sensibilitate la palpare,

Tendinitele, tenosinovitele sau tendinopatiile pot fi tratate cu ușurință, la AllureX Clinique prin terapiile:

  • Manipularea și masarea zonei afectate poate oferi o ușurare, accelerând procesul de vindecare.

  • Exerciții specifice, sub îndrumarea unui kinetoterapeut, pentru a întinde și a întări tendonul și mușchiul afectat.

  • Terapia TECAR

  • ULTRACRIO II